Wednesday, July 12, 2017

Recept: citroenrisotto met prei en ricottaRisotto, ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog niet vaak gemaakt heb. Maar na het maken van deze citroenrisotto heb ik mezelf plechtig beloofd het vaker te doen, want het is heel makkelijk en zo lekker! Deze citroenrisotto kan dus echt iedereen maken en ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen.

Ingredi├źnten voor 4 personen:

350 gram risottorijst
700 ml groentebouillon
2 preien
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
187 ml witte wijn (dat is precies de inhoud van zo'n klein flesje)
Vier eetlepels ricotta
De rasp en het sap van 1 citroen
Verse peterselie naar smaak

1. Snijdt de sjalotjes klein en pers de knoflook. Bak dit in (olijf)olie totdat het glazig ziet.
2. Voeg dan de rijst toe en de wijn. Roer totdat de wijn is opgenomen door de rijst.
3. Snij en kook de prei (totdat het gaar is, ongeveer 5 a 10 minuutjes) en voeg deze toe aan de risotto. 
4. Maak de bouillon en voeg steeds wat toe aan de risotto en roer totdat het is opgenomen en totdat de bouillon op is. Dit is eigenlijk het langste proces van risotto maken, dat duurt ongeveer twintig minuten bij mij.
5. Rasp de citroen en pers het sap eruit. Meng dit met de ricotta en voeg dit toe aan de risotto.
6. Garneer dit met verse peterselie.

Ik kwam het originele recept tegen bij Jenny Alvares, ik heb het aangepast door ricotta te gebruiken en prei toe te voegen. Dit is zo'n lekkere risotto, ik ga hem zeker nog vaak maken! Ondanks dat het een vullend gerecht is, wordt het toch wat lichter en zomerser door de citroen en ricotta. Ook de mensen voor wie ik kookte vonden dit een topgerecht. Laat je mij het weten als je dit recept maakt?

No comments:

Post a Comment