Tuesday, October 31, 2017

Smeuïge pompoen kerrie hummusDe herfst is wat mij betreft het seizoen van de pompoen. Verwerk het in een lasagne of in een romige soep, of doe eens gek en maak er brownies van! Maar je kan er natuurlijk ook deze heerlijke hummus van maken. Deze hummus is lekker verwarmend en romig en is heerlijk voor op brood of als dipje bij wat toastjes.

Ingrediënten
200 gram geroosterde pompoen
260 gram kikkererwten
2 eetlepels tahin
1,5 eetlepel kerrie
1 eetlepel komijn
Peper en zout
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap

Voor dit recept gebruikte ik een restje geroosterde flespompoen. Heb je dat niet, snijdt dan 200 gram pompoen in blokjes en rooster deze in de oven voor ongeveer 45 minuten, laat even afkoelen en verwijder de schil.

Bereiding
Meng de pompoen, kikkererwten en tahin in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg dan de olijfolie en citroensap toe tot het een smeuïge hummus is. Voeg tot slot de kruiden toe en proef tussendoor om te kijken of er eventueel nog iets bij moet.
En dan is het tijd om lekker te dippen! Ik varieer graag met hummus en dit is toch wel mijn favoriete variant tot nu toe. De hummus blijft minstens een week goed in de koelkast. Laat me het weten als je dit recept hebt gemaakt!

No comments:

Post a Comment