Saturday, December 16, 2017

Groene hotspots Amsterdam: Spirit, Vegabond en DopHert

Laatst stond er een bezoekje aan onze hoofdstad op de planning. En als ik dan toch in Amsterdam ben, zoek ik gelijk even uit waar je nou echt heen moet als vega(n). Het bleek al snel dat Amsterdam hotspots in overvloed heeft. Vandaag deel ik er drie met je.Bij DopHert eet je helemaal veganistisch. Ze werken hier met bijzondere recepten en ingredi├źnten. Zo kan je gaan voor een vegaburger met veganistische kaas, neptonijnsalade of wat dacht je van zalm gemaakt van wortel? Genoeg keuze dus uit unieke gerechten die je niet overal tegenkomt. Ik ging voor een broodje met pulled pork van jackfruit met coleslaw. Deze was hartstikke lekker. Zo lekker, dat ik zelf ook een blikje jackfruit heb gekocht om aan de slag te gaan met pulled jackfruit.Naast broodjes en burgers kan je hier ook terecht voor een kopje koffie met een stuk taart. Ook maken ze vegan milkshakes die ongetwijfeld ook erg lekker zijn.

Het interieur is vrolijk en speels, zo hangt er dit giga bord met een hert erop. Vooraan de winkel is een lichte zithoek waar je lekker mensen kan kijken buiten. Ook een pluspunt: het personeel is ontzettend aardig en behulpzaam. Vind ik leuk!

Spirit is je waarschijnlijk wel bekend als je als vega(n) wilt eten in Amsterdam. Ik wilde hier al maanden heen om te eten, en laatst was het dan eindelijk tijd om deze hotspot te bezoeken! Bij Spirit eet je 100% vegetarisch en veelal veganistisch. Ze werken met een buffetconcept, wat inhoudt dat je zelf naar hartelust kan opscheppen wat je lekker lijkt, je betaalt dan vervolgens voor het gewicht van je bord. Ik was voor dit mega volle bord ongeveer €18 kwijt. Prima prijs dus!

Het eten hier is echt geweldig. Je hebt ontzettend veel keuze, er zit voor iedereen iets bij, dat weet ik zeker. Kiezen was dan ook moeilijk, dus ik nam van alles een beetje. Ik koos ervoor om helemaal veganistisch te eten, maar er zijn ook gerechten met ei, melk of kaas. Op mijn bord zie je o.a. arancini (risotto balletjes), tempura (gefrituurde groente), oesterzwammen, lasagne, tzatziki, spring rolls (rijstvel met groente), gefrituurde zoete aardappel, maissalsa en nog wel meer. Echt ALLES was lekker. Voor het gehele assortiment kan je ook eventjes online kijken.

Als toetje ging ik voor een stuk lemon meringue pie, die ook heerlijk was. Dit stuk gaat per prijs, maar je hebt ook mini taartjes die ook op gewicht gaan, daar koos mijn tafelgenoot voor. 


Kijk mij eens blij zijn met mijn mega grote bord eten! Het was echt heerlijk allemaal, ik kan het niet genoeg benadrukken. De wijn is overigens ook erg lekker, haha.

Hier zie je een deel van de keuze aan taart. Hoe lekker ziet dit er allemaal uit? Het merendeel van de taart is ook nog eens veganistisch. Je kan bij Spirit dus terecht voor diner of een kopje koffie met een taartje, maar er is een apart ontbijt buffet en je kan er ook lunchen.

Spirit zit zowel in Amsterdam als in Rotterdam. Het is casual eten, dus verwacht geen luxe restaurant, maar je kan er rustig een paar uur zitten. Ook hier wil ik weer even vermelden dat het personeel erg vriendelijk en behulpzaam was.


Mijn dagje Amsterdam eindigde bij Vegabond. Dit is een tof concept: het is zowel een kleine lunchroom als een veganistische (cadeau)winkel. Aan de voorkant zit een klein zithoekje waar je kan genieten van een kopje koffie met een taartje of een broodje of wrap. Daarachter zit de winkel, waar ze een gigantisch assortiment hebben met alles wat iemand die veganistisch leeft kan waarderen.

Ga jij voor een sapje, wrap, of een vegan tompouce? Ik had al gegeten bij Dophert, anders had ik hier sowieso even plaats genomen, het zag er allemaal heerlijk uit. Het assortiment taart is een stuk groter dan de lunchgerechten, maar alles zag er vers en lekker uit.

Een greep van de producten in de winkel! Uiteraard zijn dit merendeel etenswaren. Denk aan allerlei soya en amandel producten, vegan kaas, pasta, plantaardige melk, sauzen, werkelijkwaar van alles. Ik kocht zelf een verpakking vegan ravioli, dit was ik nog niet eerder ergens tegengekomen namelijk. Ik ben erg benieuwd hoe deze gaat smaken, ik laat het jullie weten.

Niet alleen voor etenswaren ben je hier aan het goede adres, maar je vindt hier ook kookboeken, verzorgingsproducten en tassen. De kookboekensectie trok uiteraard gelijk mijn aandacht, ik zag dat ze bijvoorbeeld World food cafe verkopen, een tof vega kookboek. Verder verkopen ze ook natuurlijke en vegan verzorginsproducten zoals lippenbalsems en deo. Deze hoek leent zich uitstekend voor cadeautjes!Sla ook vooral de koeling niet over, hier vind je een groot assortiment van Daya producten, bekend van hun cheesecakes en pizza met veganistische kaas. Verder verkopen ze hier een groot aantal kaasjes zoals je hier ziet, deze worden veelal op basis van noten gemaakt.

Heb je zin in een lekkere lunch, ken je iemand die into veganisme/duurzaamheid is of wil je zelf lekker komen snuffelen in een uitgebreid veganistisch assortiment? Dan zit je bij Vegabond helemaal goed!

Ga je binnenkort een dagje naar Amsterdam? Sla deze leuke hotspots dan niet over! Ik vond het super leuk om deze plekken te bezoeken en ik kan niet wachten om nog een keer terug te gaan, om nog meer lekkers te proeven. Ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt!

Wat is jouw favoriete hotspot in Amsterdam?

No comments:

Post a Comment