Saturday, November 17, 2018

Makkelijke geroosterde pompoensoep met basilicum



Ik eet zelf behoorlijk vaak soep, ideaal om van tevoren klaar te maken en extra porties in te vriezen. Een warme kop soep is echt heerlijk na college of sporten. Deze pompoensoep is een van mijn favorieten daarvoor, omdat het heel makkelijk om te maken is en toch ontzettend lekker. Doordat de pompoen geroosterd wordt in plaats van gekookt zit er heel veel smaak aan!



Ingrediënten

halve flespompoen
eetlepel oregano
liter groentebouillon
1 ui
twee teentjes knoflook
olijfolie
peper en zout
eventueel: sojaroom en basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Je hoeft de pompoen niet te schillen, wil je dit wel doen, verminder dan straks de hoeveelheid groentebouillon. Snijdt de flespompoen in blokjes en besprenkel deze met olijfolie, peper, zout en oregano. Snijdt de ui in grove stukken en pel de knoflook. Rooster de pompoen, ui en knoflook voor 30 minuten in de oven. Breng ondertussen de groentebouillon aan de kook. Kook de pompoen nog voor 5 a 10 minuten in de bouillon en pureer dan tot een soep. Decoreer eventueel met sojaroom en basilicum.






















Ik heb deze soep behoorlijk vaak gemaakt de afgelopen tijd omdat het zo lekker makkelijk is. Ik schuif de pompoen in de oven en dan kan ik in de tussentijd iets anders doen, zoals een boek lezen of nog even wat werk voor de uni. Maar los van dat dit een makkelijk recept is, is de soep vooral heel erg lekker. Neem er ook vooral een broodje met kruidenboter bij. Eet smakelijk!

2 comments:

  1. Hee Sarah! Voor hoeveel personen is dit gerecht? En wanneer we het zouden upscalen (naar 6 personen), maakt dat nog uit voor de verhoudingen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoi! Dit is maar met een halve pompoen, dus hier kan je met drie mensen van eten, wij eten er dan wel een stokbroodje oid bij. Voor zes personen zou ik alles verdubbelen en eventueel iets meer kruiden gebruiken.

      Delete