Wednesday, September 13, 2017

Poké bowl met gekruide tofu en courgette noedelsDit recept is makkelijk, hip, redelijk snel klaar en ook nog eens behoorlijk Instagram waardig. Poké bowls ofwel sushi bowls zie je de laatste paar maanden ineens overal. Op zich logisch, want aan dit gerecht zit de smaak van sushi terwijl het sneller te maken is dan sushi. Een win-win situatie dus. Ik besloot eens te experimenteren en maakte voor maar liefst 10 mensen een poké bowl. Aangezien dat bij iedereen goed in de smaak viel, deel ik het recept vandaag met jullie!

Dit recept is genoeg voor 10 poké bowls en daar zijn de hoeveelheden dus ook naar. Als je voor 4 personen wilt koken, adviseer ik qua hoeveelheden: 100 gram rijst per persoon, 2 nori vellen, 1 avocado, 1 courgette, een halve komkommer en 1 paprika. Qua tofu is een blok een klein schepje voor iedereen, als je tofu lekker vindt kun je rustig een klein blok voor 10 personen gebruiken.

Voor 10 poke bowls

2 pakken sushi rijst
1 flesje rijstazijn
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
3 paprikas
1 pak nori vellen
3 avocados
2 komkommers
2 courgettes

Voor de tofu:
1 blok tofu
4 eetlepels paprikapoeder
2 eetlepels curry kruiden
Zoetzure woksaus1. Snijdt de tofu in blokjes. Verdeel hier de woksaus en de kruiden overheen en een snufje zout en peper. Laat dit staan terwijl je de rest van de groenten bereidt.
2. Kook de rijst ongeveer 10 minuten en laat dan 10 minuten rusten. Meng de rijstazijn met de suiker en zout en meng dit door de rijst heen nadat deze is afgekoeld.3. Snijdt de paprika, avocado en komkommer in blokjes of plakjes.
4. Gebruik een spirelli om de courgette tot noodels te maken.
5. Bak de tofu in een koekenpan voor ongeveer 10 minuten totdat hij een krokant korstje heeft.
6. Voeg de poké bowls samen door in een kom (of op een bord) in het midden de rijst tot een bolletje te vormen. Leg hier omheen de avocado, nori, paprika, komkommer en courgette noodels en tot slot de tofu.

Je kan natuurlijk variëren met wat je in je poké bowl stopt! Zelf vond ik deze combinatie van smaken heel lekker, de mensen voor wie ik kookte waren ook allemaal erg enthousiast. Wat natuurlijk ook leuk is, is dat dit een relatief goedkoop en makkelijk recept is. Én ook helemaal vegan. Maken dus!

No comments:

Post a Comment