Saturday, September 23, 2017

Aardbei kersen kwarktaart









Deze makkelijke kwarktaart maakte ik met een huisgenoot als een soort experiment, en pakte behoorlijk goed uit. Hij ziet er fancy uit terwijl je hem zo op tafel tovert! Hier dus het recept, zodat jullie hem ook kunnen proberen.

Ingrediënten voor een kleine bakvorm (dus doe keer twee als je een grotere hebt)

500 ml kersen soja yoghurt
half bakje aardbeien
half pakje koffieleutjes (of andere vegan koekjes)
2 eetlepels boter
1 theelepel agar agar
2 blokjes pure chocolade

1. Verkruimel de koekjes met behulp van een deegroller of een glas tot kruimels.
2. Smelt de boter en meng deze door de kruimels heen.
3. Druk deze in de bakvorm aan tot een bodem.
4. Snijdt de aardbeien doormidden en doe deze langs de rand van de bakvorm.
5. Warm in een pannetje 1 eetlepel citroensap en 3 eetlepels water op samen met de agar agar. Kook dit twee minuutjes terwijl je roert en voeg dan de soja yoghurt toe. Verwarm dit een paar minuutjes.
6. Giet de yoghurt in de vorm en laat dit ongeveer een uur opstijven.
7. Snijdt wat aardbeien door de helft en versier de taart ermee. Smelt de pure chocolade en giet deze eroverheen.

Dat is het! Easy peasy toch? Mijn huisgenoten vonden hem heerlijk (en ik trouwens ook). Je kan natuurlijk elke smaak sojayoghurt nemen die je lekker vindt, ik denk dat de blueberry variant hier ook heel goed bij past. Laat het me weten als je hem gemaakt hebt!

No comments:

Post a Comment