Tuesday, June 26, 2018

Vegan raw snickers taartjes met havermout en pindakaas (met videorecept!)


Dit is waarschijnlijk het makkelijkste recept dat ik op mijn site heb staan. Je maakt ze namelijk binnen vijf minuutjes, ideaal dus als je weinig tijd hebt maar wel iets lekkers wilt maken. Bovendien zit er alleen natuurlijke suiker in, dus je kan er gerust een tweede stukje van nemen. Maar het belangrijkste is dat deze taartjes, die ik maar tot raw snickers heb omgedoopt, bizar lekker zijn! De combinatie van chocolade en pindakaas valt bij iedereen goed in de smaak.


Ik heb deze taartjes inmiddels al drie keer gemaakt, ik vind het ideaal dat ze zo snel klaar zijn en bovendien heb ik eigenlijk altijd alle ingrediënten wel in huis. Bovendien kan je makkelijk een kleine of grote batch maken. Als ik voor mezelf en een paar mensen iets lekkers wil, gebruik ik deze hoeveelheden en doe ik hem in een cakeblik. Maak ik het voor een grotere groep, dan verdubbel ik de hoeveelheden en vul ik er een groot vierkant bakblik mee.

Ingrediënten

Voor de havermout laag
1 3/4 cup/160 gram  havermout
3/4 cup/190 gram 100% pindakaas (dus zonder olie, suiker etc. er in)
halve cup/175 gram agavesiroop
twee handjes blanke rozijnen
twee eetlepels haver/amandel melk

Voor de chocolade laag
Vier theelepels kokosolie
Drie theelepels cacao
Een theelepel agavesiroop

Bereidingswijze

1. Meng met een lepel de agavesiroop met de pindakaas.
2. Voeg dan de havermout en rozijnen toe en meng dit goed.
3. Voeg dan de plantaardige melk toe en meng dit goed. Dit doe je erbij zodat het iets meer fudgy wordt. Je kan naar smaak iets meer toevoegen, dan wordt het iets zachter.
4. Druk dit aan in een bakvorm met bakpapier.
5. Smelt de kokosolie en meng deze met de cacao en agavesiroop. Giet dit over de taart heen.
6. Zet voor een uurtje in de koelkast en snijdt dan in vierkantjes. Bewaar in de koelkast.

En tot slot nog even een mooie close-up om je te overtuigen dat je deze taartjes echt moet gaan maken! Ik krijg er alweer honger van als ik er naar kijk.  Mocht je rozijntjes niet lekker vinden dan kan je die er gerust uit laten, maar ik vind ze persoonlijk heel erg lekker er in.Wil je mij in actie in de keuken zien terwijl ik deze taartjes maak? Dat kan! In deze Engelstalige video neem ik je mee in de bereidingswijze en kan je mij zien genieten van het eindresultaat. Hier maak ik overigens de dubbele hoeveelheden van het uitgeschreven recept, zodat ik een groot bakblik kan vullen.

Veel bakplezier en laat me het vooral weten als je deze heerlijke taartjes gaat maken in de comments of via mijn Instagram @sarahherforth!

1 comment:

  1. Oh, dat ziet er super uit! Binnenkort eens proberen. :)

    ReplyDelete