Thursday, September 10, 2020

De zomer van 2020


Deze zomer was net een tikje anders dan die van andere jaren, wat natuurlijk alles te maken heeft met het Corona virus. Ook is dit de eerste zomer waar ik geen lange zomervakantie heb, maar ‘gewoon’ aan het werk ben. Kortom, een zomer van veranderingen. Daarom leek me het leuk om eens terug te kijken, nu de zomer aan een einde komt, wat er allemaal is gebeurd.

Waar te beginnen? Allereerst was ik het grootste gedeelte van de zomer thuis. Ten eerste om een praktische reden, namelijk omdat ik sinds april aan mijn nieuwe baan begonnen ben en dus gewoon aan het werk ben. Vaarwel lange zomervakanties die ik nog had toen ik studeerde…Ik vond het een beetje zonde om al mijn vakantiedagen op te nemen als ik toch nergens heen ging, dus ik heb maar weinig vakantie gehad. De tweede reden hiervoor is dat ik op vakantie gaan met het continu veranderende reisadvies riskant vind. Bovendien is vakantie duidelijk een niet noodzakelijke reis en vind ik het dus socialer om niet onnodig aan virusverspreiding bij te dragen. 


Daarom koos ik voor een mini vakantie in eigen land: ik ging midden juli op de fiets naar een natuurhuisje in Kockengen! Dat was een mooie fietstocht in de zon van ongeveer anderhalf uur, prima te doen dus en helemaal Corona proof. En wat een fijne plek was dit: een eilandje op de rivier in een mini dorp. Ik had een eigen steigertje waar ik bijna de hele dag zat. Beetje zonnen, beetje lezen, beetje zwemmen…Ook was er naast het huisje een groot grasveld waar ik heerlijk yoga in de zon heb gedaan. En ik heb een mooie wandeling in het gebied gemaakt, daar is de foto bovenaan dit artikel gemaakt. 

Ik ging hier trouwens gewoon alleen heen. Ik krijg vaak vragen hoe het is om alleen op vakantie te gaan. Het korte antwoord is: héérlijk! Het lange antwoord is natuurlijk iets genuanceerder. Misschien dat ik hier nog eens een aparte blogpost over schrijf.  

Op dit soort plekken realiseer ik me hoe fijn ik het vind om in de natuur te zijn. Simpele kleding aan, geen make-up op, gewoon met mezelf en wat boeken en dan vermaak ik me wel. En bovenal hoeft er hier niets: geen to do list, geen verplichtingen. Ik was er écht aan toe en ik heb echt genoten van ‘mijn’ huisje. 


Ondanks dat ik de rest van de zomer gewoon heb gewerkt, probeerde ik het zomer- en vakantiegevoel toch een beetje vast te houden. Zo ben ik vaker buiten de deur gaan eten of gewoon met een boek ergens een kopje koffie gaan drinken. Een van mijn vaste stekjes is Van Planten geworden. Dit compleet vegan restaurant is een fijne plek voor koffie met een taartje maar je kan er ook prima borrelen. Check deze vegan borrelplank, die echt mega lekker was! En er loopt ook een heel lieve kat rond, als het even kan ga ik graag in de buurt van hem zitten haha. 

En…de oplettende lezer ziet hier ook dat ik naar de kapper ben geweest! Ik wilde al heel lang een stuk korter haar en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik ben er super blij mee, het past een stuk beter bij mij. Ik heb er ook veel lieve reacties op gekregen dus dat is uiteraard ook leuk om te horen. 


Eind augustus wilde ik toch nog even een weekendje weg en besloot ik een nachtje in een vegan B&B in Den Haag te boeken. Ik had eigenlijk geen plannen gemaakt voor wat ik wou doen in Den Haag, behalve dat ik naar het strand wilde. Het was heerlijk om even pootje te baden en met mijn voeten door het zand te banjeren. Het is al jaren een droom van mij om dicht bij de zee te wonen, want ik word hier zó blij van! Wie weet wat de toekomst brengt…het was in ieder geval fantastisch om even bij de zee te zijn. 

Eigenlijk was dit een heel chill weekendje: ik fietste met mijn OV fiets langs de leukste hotspots en maakte natuurlijk genoeg pitstops voor lekker vegan eten. Een van die hotspots was Haley’s Comet Breakfast Club, een ontbijt en lunchtent die geheel in jaren 80 stijl is. Er liggen comics om te lezen, er hangen posters van superhelden films aan de muur en er liggen oude Gameboys. Ik at er vegan pancakes die prima waren, maar de super lekkere vegan bacon was een groot pluspunt. Aangezien ik hier zeik- en zeiknat aankwam doordat ik door een bui was gefietst, gingen die er zeker in met een warme havercappuccino. Ook ging ik uit eten bij Hortus, daar is het vegan kaasplankje zeer aan te raden. 


Deze zomer kenmerkt zich ook als de zomer waar de creativiteit weer begon te stromen. De eerste paar maanden van Corona zat mijn hoofd compleet vol: met onzekerheid van de pandemie, maar ook door het wennen aan een nieuwe baan. Deze zomer werd dat langzaam wat minder en begon ik weer meer te bakken, te schrijven én na te denken over wat de volgende stappen van mijn podcast ‘de Wereldverbeteraar’ gaan zijn. Die begon ik vorig jaar rond deze tijd, maar die stond een tijdje stil door omstandigheden. Deze zomer ben ik weer naar de tekentafel gegaan en met als resultaat een gloednieuw seizoen! 

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen kan je hier luisteren, ik praat met mijn gast over seks, feminisme, de orgasmekloof, queer inclusiviteit en nog veel meer. Geen onderwerpen die op mijn blog echt aandacht krijgen, terwijl ik het mega interessant vind om over na te denken! Er komt binnenkort ook een aflevering over veganisme aan, wanneer die er is zal ik dat hier ook laten weten. In de tussentijd  luister je mijn podcast op Spotify en alle andere podcastplatforms, mocht je dat leuk vinden. 

En toen was de zomer al weer langzaam aan haar einde gekomen…maar als ik zo terugkijk heb ik toch een hoop leuke dingen gedaan en gezien. Ik ben vooral ook blij dat ik het gevoel van even tot rust komen en vakantie hebben toch af en toe te pakken heb gekregen. Even een pauze van de dagelijkse routine geeft me vaak ruimte voor reflectie. Bijvoorbeeld dat het helemaal oké is om rust te nemen en dat rust net zo belangrijk is als productief zijn. Ik hoop dat ik mezelf dat soort momenten blijf gunnen. 

Ik heb ook wel zin in de herfst, in de wat donkere dagen waar de kaarsjes aangaan en in met een dekentje op de bank zitten. Ook hoop ik dat ik deze flow van werken aan mijn podcast en blog vast kan houden in het najaar. Al heb ik juist het idee dat dit pas het begin is van de leuke dingen die er nog aan komen…ik hoop dat jullie er net zoveel zin in hebben als ik. Dingen creëren, of dat nu geschreven artikelen of gesproken podcast afleveringen zijn, vind ik fantastisch om te doen en ik ben benieuwd wat er nog meer aankomt! 

Bedankt voor het lezen en volg mij ook op Instagram, daar plaats ik geregeld updates over mijn leven, vegan tips en recepten en een hele hoop meer!

1 comment:

  1. Wat een fijne post! Ik ben zelf stiekem wel blij dat het inmiddels herfst is; ik ben toch niet zo'n zomer type eigenlijk. :)

    ReplyDelete