Sunday, March 19, 2017

Fotoverslag Veggieworld Utrecht

Ik ben afgelopen weekend naar de Veggiebeurs geweest in Utrecht. Dit is een beurs gericht op een vegetarische en/of vegan leefstijl. Ik vond het super leuk en informatief, dus vandaag laat ik wat foto's zien!


Er stonden behoorlijk wat kraampjes op de beurs en er waren ook een aantal lezingen en live kook demonstraties. Het aanbod van de kraampjes verschilde enorm: van vegan gebak en chocola tot vleesvervangers tot dierproefvrije kleren en makeup. Overal kon je van alles proeven en dat deden we natuurlijk ook uitgebreid. Je kon merken dat de beurs vooral op vegans is gericht en niet op vegetariërs, maar dat is natuurlijk niet erg want dan weet je zeker dat je als vegetariër ook alles kunt eten. Het enige jammere vond ik dat in een lezing echt gehamerd werd op dat zuivel consumeren extreem slecht is, die lezing was niet echt toegankelijk voor niet-vegans, terwijl je op die manier vegan worden niet echt aanmoedigd! 

Ik proefde bij Charly's all is fair vegan kaas. Ik ben een enorme kaas liefhebber, dus ik was heel benieuwd of vegan kaas enigszins in de buurt zou komen! Ik proefde de ''Mozzanada'' en ik werd verrast, want het proefde inderdaad naar mozzerella. Leuk voor als je vegan bent en toch eens cravings naar kaas hebt.

 Toen ik een kraampje van Sharp Sharp food zag begon ik nog net niet te kwijlen. Ik ken deze winkel van Merel van De groene meisjes, zij woont in Rotterdam en volgens haar zijn deze taartjes heel lekker. Ze zijn helemaal glutenvrij, biologisch, vegan en toegevoegde suikers vrij.


Dit zijn alle smaken van de taartjes! Ik heb er 2 meegenomen voor thuis, die zie je onderaan deze post. Sommige smaken waren niet helemaal mijn ding (zoals kardemon en matcha) maar ze hebben zo'n groot assortiment dat er voor iedereen wel iets bij zit. 


Bij Eatonomy at ik deze heerlijke taart. Ook deze is glutenvrij, vegan en vrij van toegevoegde suikers. Hier vond ik het heel fijn dat de ingrediënten van de taarten ervoor lagen, zo kon je precies zien wat er in zat. Ik heb nog nooit zo'n ''verantwoorde'' taart gehad, die van mij hebben altijd heel veel suiker, dus het was leuk om deze te proeven. Hij was écht heel lekker, ik stond er versteld van. Op de foto zie je dus dat de bodem van amandel en kokos is en de gelei vooral van aardbei en rode biet. Ik denk echter wel dat ze flink wat kokossuiker gebruikt hebben voor de smaak, want hij was alsnog zoet.
We keken bij een live kook demo van kookclub Erpel & Pilav, twee dames die kookworkshops geven over de Oosterse (plantaardige) keuken. Zij maakten voor ons 3 dips: eentje met paprika/tomaat/walnoten, een fava van tuinbonen en een auberginedip. We hebben alleen de eerste geproefd (want daarna smeerde mijn buurman zijn dip op mijn witte bloes....) en die was erg lekker!De recepten heb ik natuurlijk even gevraagd, zodat ik thuis ook aan de slag kan met deze dipjes. Die wilde ik jullie natuurlijk niet onthouden, dus bij deze!We haalden vegan ijsjes van icedate. Mijn zus had de chocoladesmaak en ik had de ''wildberry'' smaak, ze waren allebei erg lekker. Ze zijn vrij van toegevoegde suikers, en op basis van fruit en dadels.


Dit zijn de taartjes van sharp sharp die ik heb meegenomen, en die inmiddels ook al op zijn. Ze heten  ''mighty minty mango'' en ''Le mon cherí no-cheesecake'', ik vond ze allebei erg lekker.


Ook heb ik een pak zeewierpasta gekocht en vegan ''kip''nuggets, die heb ik allebei nog niet geprobeerd dus ik ben erg benieuwd.


Ik vond het een erg leuke beurs, ik denk niet dat ik er elk jaar heen zou gaan maar als je vegetarisch of vegan bent is het zeker leuk om een keer te bezoeken, om meer te leren en vooral heel veel te proeven!


1 comment:

  1. Heee wat leuk om jouw verslag nu ook te lezen! Ik ga volgend jaar denk ik wel weer hihi! Ik was ook zo benieuwd naar het ijs, maar er was zoveel te proberen haha

    ReplyDelete