Ingrediënten voor 1 persoon
half pakje stevige tofu
theelepel kala namak*
theelepel kurkuma
theelepel oregano
handje cherry tomaatjes
halve ui
halve paprika
handje spinazie
*ook wel zwart zout genoemd, dit kan je kopen bij de toko en geeft een ei smaak aan de tofu!
Bereidingswijze
Warm wat olijfolie op in een koekenpan. Snijdt de ui en paprika in kleine stukjes. Bak de ui en de spinazie kort aan in de pan en verkruimel dan de tofu er doorheen. Voeg de kruiden toe en roer totdat alle tofu stukjes geel zijn. Laat een paar minuutjes bakken en voeg dan de tomaat en paprika toe. Serveer op een boterham met wat plantaardige boter of gewoon los.
Zoals ik al zei, dit is een heel makkelijk recept, maar dat maakt het niet minder lekker. Ik eet dit regelmatig als ik nog wat tofu overheb of als ik een vullende lunch wil met wat extra groenten. Het is ook heel lekker met een vleesvervanger erdoorheen, als je het nog wat specialer wilt maken. Je kan natuurlijk variëren met de kruiden en groente die je erdoorheen doet. Eet smakelijk!
No comments:
Post a Comment