Monday, February 3, 2020

Mijn favoriete vegan recepten van andere blogsIk houd er erg van om zelf recepten te maken en het gebeurt dan ook maar zelden dat ik een recept van iemand anders nauwkeurig volg. Meestal schrap ik een aantal ingrediënten die ik niks vind, gooi ik er wat nieuwe bij en voor je het weet heb ik een heel ander eindresultaat. Maar, er zijn natuurlijk uitzonderingen waarbij ook ik denk: never change a winning team! Daarom deel ik vandaag mijn favoriete vegan recepten van andere blogs. Dit zijn stuk voor stuk recepten die ik opgeslagen heb en al talloze keren gemaakt heb!

Olijven zongedroogde tomaten brood van Paul Hollywood 
Ik deel niet zo heel veel brood recepten op mijn blog omdat ik maar weinig broodrecepten echt zelf bedenk. Brood bakken is namelijk nogal een kunst, en daarom volg ik vaak recepten van anderen wanneer ik brood wil bakken. Dit recept is echt een topper, en dat is ook niet gek als je bedenkt wie het gemaakt heeft: niemand minder dan Paul Hollywood! Als er nu geen belletjes gaan rinkelen: Paul Hollywood is een hele goede bakker en een van de twee juryleden van het tv-programma The Great British Bake-off. Maar goed, terug naar het recept. Dit zongedroogde tomaten en olijven brood is onwijs lekker en echt een hit bij iedereen. Ik heb ze nu denk ik drie of vier keer gemaakt en elke keer weer ben ik verbaast hoe lekker het is. Verse gist kun je overigens heel makkelijk vervangen door gedroogde gist, ik gebruik dan 8 gram.

Linzen wortelsoep van Nutmeg Nanny
Deze linzen wortelsoep vind ik ontzettend lekker terwijl ik niet eens van wortel houd. Nou, dan moet het wel een heel goed recept zijn, toch? Deze soep is ontzettend kruidig en vullend, echt een winterrecept. Ik moet er wel bij zeggen dat ik er vaak maar een wortel in doe zodat het niet zo overheersend is, haha. Haar idee van Griekse yoghurt als topping vind ik dan wel weer erg geslaagd, dus voor een vegan versie kan je dit door soyayoghurt vervangen!   

Erwtensoep van de Groene Meisjes
We gaan vrolijk door met de soep! Ik denk niet dat ik een verkooppraatje voor dit recept hoef te houden, want iedereen weet wel hoe erwtensoep smaakt. Het is gewoon handig om hier een goed basis recept voor te hebben en ik gebruik altijd deze van de Groene Meisjes.Pasta met paprika tomatensaus en zwarte bonen gehaktballetjes van Zucker Jagdwurst
Een simpel maar toch erg verrassend recept voor pasta met paprikasaus. De gehaktballetjes in deze saus maak je vooral van bonen, wat het ook nog eens een erg goedkoop recept maak. Ik maak dit graag doordeweeks wanneer ik snel wil koken maar toch iets voedzaams wil eten. Sowieso is deze blog echt een aanrader. Er staan veel originele recepten op en ik wil nog veel meer recepten van deze dames proberen!

Snel pizzadeeg van Italiëplein
Ik vind zelf pizza maken erg leuk maar het deeg hoeft wat mij betreft geen uren te rijzen. Ik weet dat dat niet echt traditioneel is, maar ik proef gewoon het werk niet terug in pizzadeeg dat lang heeft staan rijzen. Dit recept voor snel pizzadeeg is namelijk heel lekker en snel klaar!

Chili van BOSH!
De jongens van BOSH! ken je misschien al, maar dit recept voor chili ken je waarschijnlijk nog niet. Het komt namelijk uit hun kookboek en staat niet op hun eigen blog. Een andere Engelse blog heeft het gedeeld en daardoor kan ik het op mijn beurt weer met jullie delen. Dit is het lekkerste chili recept wat ik ooit geproefd heb en het verveelt nooit. De smaken zijn heel veelzijdig doordat er onder andere wijn, balsamico azijn en chocolade inzit. En het wordt nog lekkerder als je de chili eet met sojakwark en tortilla chips!

Pindakaas havermout uit de oven van Chocolate covered Katie
Als ik iets meer tijd over heb om een ontbijt of lunch te maken, maak ik deze havermout uit de oven. Het moet namelijk wel twintig minuten in de oven staan, maar dat is de tijd dubbel en dwars waard.  De combinatie van pindakaas, banaan en chocolade is het echt onweerstaanbaar!

Ik heb nog wel meer recepten die ik aan wil raden, maar dit zijn wel echt de recepten waar ik keer op keer bij terug blijf komen omdat ze zo lekker zijn. Ze staan dan ook regelmatig bij mij op het menu! Ik hoor nu natuurlijk graag van jou wat jouw favoriete vegan recept is :)

1 comment:

  1. Ik ben dol op chili, dit receptje ga ik zeker onthouden! :)

    ReplyDelete