Tuesday, May 28, 2019

Pasta met linzen en paddestoelen bolognese


Ik experimenteer graag in de keuken en soms pakt dat niet zo heel goed uit. Maar soms heb ik ineens ook een gerecht te pakken dat zo ontzettend lekker is, dat ik helemaal verrast ben door het resultaat! Deze pastasaus is daar een voorbeeld van. De combinatie van linzen en champignons zorgt ervoor dat het een vullende saus is, en de rode wijn en balsamico azijn geven deze saus een bijzondere rijke smaak. Dit zorgt ervoor dat het echt comfort food is waar je blij van wordt. Als je extra decadent wil doen, eet je er ook nog wat vegan kaas bij. Ik heb echt genoten van dit gerecht dus ik deel het graag met je!


Ingrediënten voor de pastasaus voor 2 personen

90 gram (halve cup) rode linzen
250 gram kastanje champignons
500 ml gezeefde tomaten 
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel rozemarijn, vers of gedroogd
1 eetlepel tijm (eventueel)
1 eetlepel balsamico azijn
60 ml rode wijn
1 eetlepel edelgist (eventueel)
1 theelepel rode peperpoeder
1 eetlepel tomatenpuree
Snuf zout en peper naar smaak

Verdere ingrediënten
Pasta voor twee personen
Rucola
Veganistische strooikaas

Bereidingswijze
Was de linzen en kook deze in 500 ml water voor 10-12 minuten totdat ze zacht zijn. Laat deze uitlekken en zet even aan de kant. Fruit ondertussen de ui aan in wat olijfolie en voeg hier geperste knoflook aan toe. Snijdt de champignons in kleine stukjes en voeg deze toe aan de ui en knoflook, samen met de rozemarijn en eventueel tijm. Roerbak dit voor een paar minuten.

Voeg dan de passata, edelgist, balsamicoazijn, rode wijn, tomatenpuree en rode peper toe. Roer dit goed door elkaar tot het een gemengde saus is, en laat dit dan 10 minuten koken. Voeg de linzen toe en laat dit geheel dan nog 5 minuten koken, zodat alle smaken goed tot hun recht komen. De saus zou nu ingedikt moeten zijn, maar je kan eventueel nog wat tomatenpuree toevoegen als je hem wat dikker wilt. Proef de saus en voeg peper en zout toe naar smaak. 

Kook ondertussen pasta naar keuze, zoals macaroni of schelpjespasta. De saus kan je zo eten met de pasta, maar is nog lekkerder als je hem even in de oven gratineert. Verwarm hiervoor de oven voor op 200 graden en meng de pasta met de saus in een ovenschaal. Bestrooi dit ruim met vegan kaas, zoals die van Violife (AH) of Nature&Moi (Jumbo) en laat dit 10 minuten smelten in de oven. Garneer met rucola en eventueel een lekker glas wijn erbij. Eet smakelijk!    

Ik zou willen zeggen dat restjes de volgende dag ook nog lekker zijn, maar alles ging in een keer op...dus volgende keer maak ik maar een dubbele portie. Deze pastasaus kan je namelijk prima invriezen dus maak rustig een grote portie! Verder kan je zoals altijd weer variëren met dit recept en kan je bijvoorbeeld een groente zoals paprika of courgette toevoegen. Laat me het weten als je dit recept hebt gemaakt!

Gebaseerd op dit recept. 

No comments:

Post a Comment